יואב אלון

סיר לסלאם

”אנחנו מכניסות לסיר אחד את ההיסטוריה של שתינו” אומרת דפי קרמר, ”מרק שישברק שלה עם קרעפלך שלי, קיגל שלי עם קובה שלה, וכל המנות מתגבשות לכדי משהו אחד טעים וטוב.”

כשד”ר מוזנא בשארה, רופאת שיניים במקצועה, ודפי קרמר, שפית ובעלת קייטרינג, גילו ששתיהן חוקרות היסטוריה של קולינריה מסורתית – דפי במשנתו של הרמב״ם ומוזנא אצל אבן סינא – הן החליטו שהן חייבות לעשות עם זה משהו.

במיזם הסעודות המשותפות של דפי ומוזנא מתכנסים ערבים ויהודים סביב שולחן אחד ושלוש-עשרה מנות, שכל אחת מהן לקוחה מההיסטוריות של שני העמים – עמים שקשורים שניהם בקשר עמוק לאדמת המזרח התיכון ולשניהם מטבחים משובחים עם מאכלים-אחים רבים. הסועדים מתנסים בטעמים מופלאים שמלווים בהסברים מעמיקים, החך שמח והלבבות נפתחים. ”להביא יחד לשולחן יהודים וערבים שלא מדברים פוליטיקה ולא רבים מי היה פה קודם״, אומרת מוזנא, ”כשהדיבור הוא על אוכל, העלאת זיכרונות וסיפור סיפורים… בחזוני המיזם הזה יגדל ובכל מקום ישבו סביב שולחן אחד, ייהנו ויבלו.”

www.facebook.com